Mlado je první olej, který se lisuje z oliv sklizených v prvních 3 dnech sklizně, je to takové beaujolais nouveau mezi prémiovými olivovými oleji.
Každý rok se vyrobí pouze limitované množství 2 500 lahví.
Velmi elegantní vůně s výraznými tóny artyčoků, čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat.
Skvělý v kombinaci s míchanými zeleninovými saláty, vařenými nebo smaženými vejci, houbovými polévkami, grilovanými rybami, červeným masem, těstovinami, rizotem a různými sýry.
Nejlépe si Mlado vychutnáte s čerstvým kváskovým chlebem anebo s jakýmkoli druhem bruschetty.
Prémiový extra panenský olivový olej vyrobených z oliv sklízených v říjnu, kdy mají olivy optimální chuť a obsahují nejvíce zdravý prospěšných látek jakou jsou vitamíny a antioxidanty.
Olivové oleje Chiavalon patří ke světové špičce a pravidelně získávají nejvyšší ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích.
Acidita 0,09% / Polyfenoly 420 mg/kg
Chiavalon Mlado je první olej sezóny, pochází z prvních třech dnů sklizně a vyrobí se jej jen 2.500 lahví. Je to takové „Beaujolais nouveau“ ve světě olivových olejů. Milovníci vína dobře vědí, že Beaujolais nouveau je sice populární, ale kvalita není vždy nejlepší. To neplatí pro výrobu olivového oleje, protože v prvních dnech sklizně jsou olivy v nejlepší kondici a vyrobený olivový olej má skvělou chuť, nejvíce vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Chiavalon Mlado má intenzivní a elegantní vůni s výraznými tóny čerstvě posečené trávy, artyčoků, bylinek, zelených jablek a rajčat. Převládajícím aroma je právě čerstvě posečená tráva, takže nadchne gurmány, kteří tuto vůni a chuť u olivového oleje vyhledávají. Nejlépe si Mlado vychutnáte s bruschettou anebo s dobrým kváskovým chlebem. Můžete jej také použít pro přípravu a dochucení grilovaných ryb, tuňáka, lososa, červeného masa, zeleninových salátů, houbových a krémových polévek, rizota nebo těstovin. Skvělé se také hodí na dochucení různých druhů sýrů a vyniká v kombinaci s vejci, ať již jsou míchaná nebo smažená.
Chiavalon se může pochlubit celou řadou zlatých medailí z lokálních soutěží jako je Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, NYIOOC New York World Olive Oil Competition, Los Angeles Olive Oil Award nebo Biolu v Bari zaměřeného na organické olivové oleje. Renomovaný a vlivný průvodce Der Feinschmeker pravidelně řadí Chiavalon mezi nejlepší producenty extra panenského olivového oleje na německém a rakouském trhu.