Bohaté a plné aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty
Nejvýraznější olivový olej Chiavalon se silnou chutí, hořkosti a pikantnosti vystupuje chuť černého pepře a mandlí.
Olivový olej speciálně vyladěný na přípravu steaků a obecně červeného masa, zvěřiny, kachny, jehněčího a dalších chuťově výrazných jídel.
Olivové oleje Chiavalon patří ke světové špičce a pravidelně získávají nejvyšší ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích.
Prémiový extra panenský olivový olej vyrobených z oliv sklízených v říjnu, kdy mají olivy optimální chuť a obsahují nejvíce zdravý prospěšných látek jakou jsou vitamíny a antioxidanty.
Acidita 0,14% / Polyfenoly 436 mg/kg
Atilio je chuťově nejvýraznějším olivovým olejem z produkce rodinné farmy Chiavalon. Tato kupáž, ze dvou „silných“ odrůd, je speciálně vyladěna na vysokou pikantnost s tóny černého pepře a hořkých mandlí. Takto výrazný olivový olej se skvěle hodní na přípravu a dochucení bílého, červeného masa nebo zvěřiny, ať již jej upravujete dušením, na pánvi nebo na grilu. Pokud milujete steaky, tak by určitě neměl chybět ve vaší kuchyni. Na jihu Evropy se olivový olej kombinuje i s dezerty a Atilio se skvěle páruje s čokoládovým dortem.
Chiavalon se může pochlubit celou řadou zlatých medailí z lokálních soutěží jako je Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, NYIOOC New York World Olive Oil Competition, Los Angeles Olive Oil Award nebo Biolu v Bari zaměřeného na organické olivové oleje. Renomovaný a vlivný průvodce Der Feinschmeker pravidelně řadí Chiavalon mezi nejlepší producenty extra panenského olivového oleje na německém a rakouském trhu.